December “Koude kunst” maand

Geplaatst in: Nieuws 2020

 

Diever – Wordt het koud en stil in december? Wat gaan we dit jaar doen? Waarheen? Met wie? Veel bezoek kunnen we niet ontvangen, want Corona is onze ongenode gast. Twee kunstenaars uit Westerveld springen hier op in met de Koude Kunst Maand December. Gerdien Halfman en Levien Drost stellen hun atelier ’t Souterrain op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.30 uur open voor publiek.

De kunstenaars werken met metaal en glas, harde en koude materialen en toch ook kwetsbaar en buigzaam. In het samenwerkingsproject ‘Het Duet’ worden de twee materialen verweven, samengesmolten, omwonden en doorboord.

Duet

Samensmelten. Samen barsten. Samen bewegen. Het project Duet is symbolische dans tussen glas en metaal. De twee kunstenaars brengen hun verschillende materialen samen in een onderzoek naar de mogelijkheden. „We onderzoeken de mooie kanten, de onmogelijkheden en beperkingen. Zowel in de karakters van het materiaal als in onze eigen karakters. Welke onverwachtheden komen we tegen? Welke drempels en onzichtbare weerstand ontdekken we?”, lichten de kunstenaars samen toe. In ‘Het Duet’, staat het glas voor het onzichtbare, het ongrijpbare van het onverwachte. De bewegende figuren van Gerdien staan voor onze energie, die doorgaat ondanks het onverwachte op je weg.

Doorloopbezoek

De gehele maand december is Galerie-atelier ‘t Souterrain geopend. Het atelier is ruim en geschikt voor doorloop bezoek. De coronamaatregelen worden streng nageleefd. Zo kan op gepaste afstand toch kennis gemaakt worden met Gerdien en Levien’s werk.

Atelier ‘t Souterrain’ is te vinden onder Restaurant Villa BlauwHemel) Hezenes 6a in Diever. In december elk weekend open van 13.00 tot 17.30 uur, graag vooraf een tijdslot reserveren via 06-28812138 of 06-46276038.

Reacties zijn gesloten.